Zabava

“Nakon 21 godine braka moja žena je poželjela da izvedem drugu ženu na večeru i u kino!

Nakon 21 godine braka, moja žena je rekla da izvedem svoju majku na večeru bez nje. Rekla mi je volim te mnogo, ali moraš i nju ispoštovati, majka ti je i morate odvojiti vrijeme za sebe.

Moja majka je bila udovica već 19 godina. Ipak zbog previše obaveza i zbog troje djece, nisam bio u mogućnosti viđati je često. Poslušao sam svoju divnu suprugu i te noći odmah izveo majku na večeru, a potom i u kino.

Ona je bila NAJVEĆA LJUBAV Toše Proeskog, danas je UDATA I IMA SINA ! Kad čujete kako mu je dala ima srce će vam pući od tuge

“Što nije u redu sine, jesi li dobro?!”, uzvratila je pitanjem. Moja majka onaj tip ljudi koji, ako ih nazovete kasno u noć, odmah pomisli da se nešto loše dogodilo.

Tog petka poslije posla, krenuo sam do njene kuće. Bio sam jako nervozan. Kada sam stigao ispred kuće primijetio sam da je i ona bila malo nervozna zbog našeg izlaska. Imala je lijepu frizuru i nosila je haljinu koju je nosila na nekoj od njenih godišnjica braka. Imala je širok osmijeh koji je zračio anđeoskim sjajem.

“Rekla sam svojim prijateljicama da izlazim sa svojim sinom i sve su bile impresionirane. Jedva čekaju da im ispričam kako je prošlo”, rekla je u dahu.

Izašli smo u vrlo lijep restoran, ne previše elegantan, ali s jako lijepim ambijentom. Dok smo ulazili, moja majka me uzela pod ruku, sjeli smo i ja sam uzeo jelovnik, a ona ima slabiji vid pa je mogla vidjeti samo velika slova.

Ehhh, a nekada sam ja tebi čitala jelovnik kad si bio mali”, rekla je.

“Dobro, onda je vrijeme da se opustiš i da ti uzvratim uslugu”, odgovorio sam.

Tijekom večere vodili smo sasvim običan razgovor dotaknuvši se i nekih zajedničkih doživljaja. I toliko smo se zanijeli u razgovor da smo i zaboravili na film.

Kada sam je navečer odvezao kući rekla mi je :”Izaći ćemo opet, ali samo pod uvjetom da ja tebe izvedem”.

Složio sam se…

“Kakav je bio izlazak?”, upitala me supruga kad sam stigao kući.

“Vrlo, vrlo lijep. Mnogo bolje nego što sam očekivao”, odgovorio sam.

Nekoliko dana kasnije, moja majka je um.rla od srčanog udara. Dogodilo se sve tako iznenada da nisam imao priliku pomoći joj. Nakon određenog vremena, primio sam kuvertu s priznanicom od restorana u kojem smo bili. Unutra je na jednoj cedulji bilo napisano: ‘Platila sam ovaj račun unaprijed. Nisam bila sigurna hoću li i ja biti prisutna, no svejedno, platila sam večeru za dvoje, tebe i tvoju suprugu.

NIKAD NEĆEŠ ZNATI KOLIKO MI JE ZNAČILA ONA NOĆ. VOLIM TE, SINE.’

Tog trenutka sam shvatio važnost riječi: “VOLIM TE”. I važnost vremena koje odvojimo za one koje volimo.

BONUS ISPOVIJEST:

U zadnje vrijeme mi se stalno udvaraju zauzeti muškarci, uvijek ih odbijem na kulturan način, ali nešto u zadnje vrijeme ludim..

Tipa jedan me lagao da nema curu i ja otkrijem da ima, kažem mu da sam saznala, a on meni priča kako to nema veze, da ne osjećam grižnju savjest, svašta nešto.

Rekla sam mu da djeluje kao pametan momak, da mu je cura vjerovatno dobra,kako je rijetkost naći pravu osobu danas i da je čuva, tj da se ne glupira okolo i da se naša konverzacija završava tu.

On mi na sve to kaže da bi mene volio upoznati malo bolje.

Ja sam zaista srećom otkrila da je zauzet i sklonila se, ali koliko je spreman čovjek daleko da ide?

Ako neko nije u potpunosti zadovoljan u vezi, zašto povrij,eđuje tu osobu varajući je? Nije svaka veza savršena, ali ne rješava se ništa varanjem i laganjem.

Pored svega sto vidim, “savršenih insta veza/brakova” dok uživo kao zečevi, zaista me strah da neću naći nekog normalnog.”