Uncategorized

ADA JE JASNO SVE, TELEFON JELENE MARJANOVIĆ OTKRIO VAŽAN TRAG: Pogledajte kako je Zoran bio umemorisan, JEZIVO!

Na telefonu Jelene Marjanović (33), desetak minuta pošto je, prema optužnici, brutalno ubijena, zabilježeno je nekoliko propuštenih poziva od osobe koja je kod nje memorisana kao – Zlatan Mekin. Vještačenjem je utvrđeno da se iza ovog pseudonima krije njen muž Zoran Marjanovć, koji je po treći put optužen da ju je mučki ubio.

ČESTITKE PRISTIŽU U DOM DRAGANE MIRKOVIĆ ! Ona i muž NIKADA SRETNIJI, on je drži za STOMAK! Za ovo se ŽIVI

 

Upravo to pozivanje telefonom, u vremenu poslije 17.04, 2. aprila 2016. godine kada je, kako se sumnja, već bila mrtva, Tužilaštvo smatra trikom kako bi se zavarao trag. U optužnici, koju je Viši sud u Beogradu potvrdio, a na koju su sva četvorica njegovih advokata uložila žalbu, navodi se da je Marjanović “namjerno isključio telefon na deset minutam od 16.54”. U to vrijeme, signal njegovog telefona nije hvatala nijedna bazna stanica.

Sudski vještak tvrdi da je rIJeč o “mirovanju” telefona, odnosno da je bio ugašen. Ipak, stručnjaci MTC nisu decidirani u tome da je aparat bio ugašen i navode da je moguće da je bio u određenom stanju koje može da se karakteriše kao mirovanje, i to onda kada nema komunikacije.

SVE JE GOTOVO, EVO KO JE ODGOVORAN ZA UBISTVO DAVIDA DRAGIČEVIĆA Na njih niko nije sumnjao, pronađeni DOKAZI

Pjevačica iz Borče zadobila je osam brutalnih udaraca u glavu dok je stajala u kanalu nasipa Crvenka u Borči. Ove povrede su bile smrtonosne, a sa posljednjim udahom u pluća su joj dospele kapljice vode, grančice i mulj.

Zločinac je koristio dva oružja – oštar predmet, ali i metalnu šipku.

Optužnica, koju je potvrdio Viši sud u Beogradu, ali koja čeka konačnu odluku Apelacionog suda, otkucana je na 90 strana. Ipak, prema tvrdnjama branilaca, puna je manjkavosti. Ne daje odgovor na ključna pitanja – o motivu svirepog zločina, čime je konkretno ubistvo počinjeno, kako je ubica uklonio tragove i pobjegao sa lica mjesta.

– Treća optužnica je, kao i one ranije, puna pogrešnih činjenica i nagađanja, i to kod ključnih momenata poput ko je ubio Jelenu i kako – kaže advokat Stefan Jokić, koji sa kolegama Nikolom Dumnićem, Aleksandrom Zarićem i Veljkom Deliblašićem zastupa odbranu.

– Uložićemo žalbe jer nema dokaza da je naš branjenik Zoran Marjanović počinio ubistvo – dodao je.

U optužnici su dati i iskazi, po tužiočevom mišljenju, ključnih svedoka. Ipak, te izjave su u nekim delovima suprotne činjenicama iz političkih spisa, ali i navodima drugih očevidaca.

Jedan od njih, na čiji se iskaz tužilaštvo poziva, navodi da je vidio da muškarac i žena silaze niz nasip. Ipak, on decidirano tvrdi da je žena nosila gornji dio trenerke boje kajsije, a da je donji dio bio siv. Ovaj čovjek decidirano je tvrdio da je upravo zbog te “čudne boje kajsije i zapamtio to dvoje ljudi”.

On u svom iskazu nije mogao na osnovu fotografija da potvrdi da li je reč o Zoranu i Jeleni Marjanović. Pored toga, pjevačica je, prema dokumentima, kada je ubijena na sebi imala crni donji i svijetloplavi gornji dio trenerke.

 

Ono što je najinteresantnije što se u optužnici, pored Marjanovića, uvode i kategorije “izvršilac” i “počinilac”, kao da je riječ o drugoj N.N. osobi, a ne pjevačicinom mužu, koji se tereti za ubistvo. Ovo se ponavlja na ključnim tačkama optužnice – kada se govori o izolovanim DNK materijalima koji ne pripadaju Zoranu Marjanoviću. Riječ je o biološkom tragu na unutrašnjoj strani lijeve Jelenine patike, koja je bačena na drugu stranu kanala (navodi se da je moguće da ju je bacio počinilac krivičnog djela), ali i na njenoj donjoj trenerci i vešu.

Ista situacija se ponavlja i na Jeleninom noktu na domalom prstu lijeve ruke. Ranije je objavljeno da taj DNK pripada muškarcu i da je on i dalje N. N. Sa ovog prsta skinuta je i njena vjenčana burma, koja nikad nije pronađena.

“U podnoktnom sadržaju ubijene Jelene Marjanović nema biološkog traga drugih osoba – navodi se izveštaj obducenata u optužnici. Utvrđeno je da je ona imala na rukama odbrambene povrede. Kao prvi napad naznačen je ubod u donji dio glave oštrim predmetom. Takav trag je uočen i na kapuljači trenerke, pa se pretpostavlja da je Jelena bježala sa kapuljačom na glavi kada ju je ubica sustigao”.

Podsjetimo, na pripremnom saslušanju 11. septembra, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.